Oficjalne Przedstawicielstwo Targów Hamburskich, Stuttgarckich i Karlsruhe w Polsce

logo_kmk.png

logoLMS.png                                                          logo_hamburg.png

Podsumowanie NUFAM 2015 – Specjalistycznych Targów Pojazdów Komercyjnych i Użytkowych w Karlsruhe:

NUFAM umocniło swoją pozycję jako platforma dla branż wykorzystujących pojazdy użytkowe

Aż blisko 23 000 odwiedzających przybyło na targi NUFAM, które odbywały
się w dniach od 24 – 27 września 2015. Na miejscu czekało na nich 315 wystawców z 14 krajów na łącznej powierzchni ponad 60 000 metrów kwadratowych, prezentujących: pojazdy ciężarowe, dostawcze, do zadań specjalnych, dźwigi, przyczepy i naczepy, opony, części i akcesoria, wyposażenie warsztatów, rozwiązania IT do zarządzania flotą pojazdów.

W stosunku do poprzedniej edycji nastąpił widoczny wzrost o 20% powierzchni wystawienniczej i 11% więcej odwiedzających – pokazuje to dobrą kondycję gospodarki w regionie i rosnące zapotrzebowanie na tego typu produkty. NUFAM dzięki temu jeszcze bardziej umocniło swoją pozycję pośród wydarzeń branży motoryzacyjnej w Niemczech i Europie. Liczba osób podróżujących
z miejscowości położonych ponad 300 kilometrów od Karlsruhe, podwoiła się.

Szerokie zainteresowanie NUFAM sprawiło, że 81% wystawców planuje ponowny udział w 2017 roku z większą powierzchnią stoiska. Również zdecydowana większość odwiedzających była usatysfakcjonowana jakością tej imprezy branżowej – 96% osób była zadowolona ze swojej wizyty a 93% ma zamiar ponownie odwiedzić te targi i poleciłoby je innym. 79% wizytujących miało istotny wpływ na decyzje inwestycyjne w firmie.

Jednym z najbardziej popularnych punktów programu towarzyszącego targom było forum dla władz lokalnych i służb komunalnych, które było licznie odwiedzane przez specjalistów w poszukiwaniu nowych rozwiązań.

Opinie nowych wystawców:

„To nasz pierwszy raz na NUFAM i oceniamy go bardzo pozytywnie: organizacja jest bardzo dobra, rozplanowanie jest wygodne dzięki krótkim odległościom
a decyzyjność osób odwiedzających jest bardzo wysoka. Zamierzamy wrócić
tu za dwa lata z większym stoiskiem”.
- Lothar Lasarz, Sales Manager, Fahrzeugbau Kempf.

„Te targi są odwiedzane przez profesjonalistów. Udało nam się przeprowadzić
w czwartek i piątek kilka wspaniałych rozmów i otrzymaliśmy wiele zapytań. Wysoce prawdopodobne, że przyjedziemy tu znowu w 2017”.
- Thilo Ehrlich, Sales Manager, SAXON Prüftechnik GmbH

Opinie pozostałych wystawców:
„Na NUFAM realizujemy nasze założenia targowe. Podczas forum dla władz lokalnych i służb komunalnych poszło nam bardzo dobrze: w czwartek nasze stoisko było prawie wyłącznie odwiedzane przez przedstawicieli administracji podejmujących decyzje. Targi bardzo nam się udały, sprzedaliśmy wiele pojazdów".
– Andreas Knirsch, Dyrektor Zarządzający, Martin Knirsch Kraftfahrzeuge GmbH

"Jesteśmy bardzo zadowoleni z targów. Było dużo odwiedzających. Byliśmy także w stanie dokonać sprzedaży kilku pojazdów bezpośrednio na targach”.
– Hannes Rutter, Project Manager, Schwarzmüller.

"Zaletą NUFAM jest skupienie na konkretnych zakresach tematycznych.
Jest to jeszcze większa impreza niż w 2013, co było widoczne w czwartek,
gdy gościliśmy wielu specjalistów z administracji służb komunalnych na naszym stoisku. Ilość odwiedzających znakomita”.
– Armin Pachner, Regional Sales Manager, Sortimo International GmbH.

Kolejna edycja NUFAM odbędzie się w dniach 28 września – 1 października 2017 w Karlsruhe.

Dalsze informacje są dostępne na naszej stronie w zakładce NUFAM oraz:

www.nufam.de
www.facebook.com/nufam.karlsruhe